Panolin

Klik op de afbeelding om te vergroten


Panolin | Off Road Race 2T anolin | Off Road Race 4T
Panolin | Off Road Blend 2T Panolin | Off Road Race 10W/50 4T
Panolin | Gear Blend 10W/30 Panolin | Off Road Synth 10W/40
Panolin | Off Road Synth 15W/50 Panolin | Gear HD Synth 15W/50
Panolin | Off Road Chainlube Panolin | Multilube
Panolin | Helmet Cleaner Panolin | Brake Cleaner
Panolin | Clean en Wax Waterless Panolin | Silicone H1
Navigeer naar
Naar SX&MX Management
Waarom Panolin producten?

Panolin is een leverancier van motorolie en onderhoudsmiddelen, sinds jaren is Panolin een betrouwbare leverancier van kwaliteits producten.

Off Road, Road, Scooter en Atv producten

  • 2-Takt Motorolie
  • 4-Takt Motorolie
  • Versnellingsbakolie
  • Vorkolie

Onderhouds producten

  • Off-Road,Straat en Race Kettingsmeermiddel
  • Luchtfilter olie
  • Onderhoud en protectie,Clean en Wax spray
  • Ketting, helm, luchtfilter en motorreiniger

Advies diensten
Onze buitendienst medewerkers leveren u kennis en expertise op locatie. De buitendienst medewerkers krijgen regelmatig technische training. Voor vragen of problemen is er voor u een technische helpdesk beschikbaar. Dankzij onze jarenlange ervaring en de kennis die wij hieruit hebben, kunnen wij altijd een goede oplossing vinden voor u wensen. Wij beschikken over gespecialiseerde literatuur, handleidingen, kwalitatieve vergelijkingsgegevens, enz. Ook beschikken wij over moderne laboratoria. Hier kunnen onze onderzoekers nieuwe informatie verkrijgen, waar we u mee kunnen bedienen.

Laboratoria
Ons productieproces wordt streng gecontroleerd om een optimale productkwaliteit te behalen. Daarnaast voert het PANOLIN laboratorium routine analyses en controles uit, van smeermiddelen die in gebruik zijn. Een andere belangrijke activiteit is het bepalen van complexe scheikundige formules van smeermiddelen. Dit is nodig voor de ontwikkeling van klantspecifieke smeermiddelen, die worden gemaakt voor speciale toepasssingen.

Product ontwikkeling
De contacten met onze klanten geven ons veel kennis. Door deze kennis weten we wat de klanten willen en wat hun milieu- en economische eisen zijn voor de smeermiddelen. Met deze kennis worden innovatieve PANOLIN smeermiddelen ontwikkeld. Dit is het werk van onze laboratorium medewerkers. Zij ontwikkelen uit verschillende grondstoffen met behulp van moderne technieken deze smeermiddelen.

Productie
Voor snelle betrouwbare productie van smeermiddelen met een constante hoge kwaliteit, is goede kennis vereist. Bij PANOLIN zult u geen wirwar van buizen of slangen vinden, of opslagtanks die buiten staan. Al onze opslagtanks zijn goed geïsoleerd en staan verwarmd in onze gebouwen. Alle componenten die we gebruiken (basis oliën en additieven) voor de productie van smeermiddelen, worden los in de mengtanks toegevoegd. Dit gaat met behulp van een vast, kleur gecodeerd buizen systeem.

Computer ondersteunde productie (CAP-systeem)
De productie van smeermiddelen wordt ondersteunt door ons CAP-systeem. Ons CAP-systeem geeft exacte mixtijden aan, geeft de tijdstippen aan voor controle monsters, controleert ons batch management systeem, zorgt voor de traceerbaarheid van de smeermiddelen, enz. Om absolute veiligheid en betrouwbaarheid van de fabriek te garanderen, hebben we een foutenbestendig backup systeem, welke tweemaal per jaar wordt geüpdate. We maken gebruik van een data logboek en een automatisch bewakingssysteem. Tevens hebben we een 24-uurs service dienst ter beschikking om eventuele storingen te verhelpen. Het gehele productieproces is gecontroleerd. Er wordt geen enkele actie ondernomen zonder de toestemming van de productiemanager.

Ultrafiltratie
Voordat een vat wordt gevuld, passeert het product eerst een hoogwaardig ultrafiltratiesysteem. Dit garandeert dat de kwaliteit gelijk is aan de minimum zuiverheids classificatie eisen van ISO 4406. Deze eisen worden vaak gesteld aan moderne hydraulische vloeistoffen. Sinds vele jaren is ultrafiltratie voor PANOLIN een standaard.

Vulsysteem
De geinspecteerde vaten zijn voorzien van labels en worden over rollerbanen getransporteerd naar gekalibreerde weegbruggen. De kleine vaten, kannen en oliecontainers worden op verschillende vulstations gevuld. De smeervetten worden op speciale stations gevuld. Tankvrachtauto's worden buiten geladen op de speciale vrachtauto vulstations.

Producten
Onze producten leveren een wijde variatie voor de behoeften van klanten. Onze producten zijn voor verschillende marktsegmenten, zoals auto's, constructie industrieën, water bronnen, landbouw, bosbouw, openbaar vervoer, industriële productie, metaalbewerking en machinewerk. Dankzij onze coöperatieve onafhankelijkheid en veelomvattende marktkennis, kunnen we optimaal basis oliën en additieven wereldwijd inkopen. Voor elk individuele product kunnen we kiezen uit een brede selectie van minerale oliën en ook gedeeltelijk volledig synthetische oliën.

Biologisch afbreekbaar
De biologisch afbreekbare producten van PANOLIN zijn altijd marktleider geweest. Deze producten zijn gemaakt volgens de laatste innovaties en technieken. Ook voldoen deze producten aan de meest strikte milieu eisen.

H1 smeermiddelen voldoen aan NSF
Producenten en toeleveranciers uit de levensmiddelen en farmaceutische industrie kunnen bij ons H1 producten kopen welke voldoen aan de NSF-eisen.

Het kwaliteits- en ecologieconcept
Ongeëvenaarde kwaliteit is de belangrijkste kenmerk van alle PANOLIN producten. En vanaf de basis van productontwikkeling, werken we aan milieuvriendelijke productie, gebruik en afvoer. Dit is een deel van ons integrale concept.

PANOLIN AG Zwitserland, hoofdkantoor
1934 Opgericht door Bernhard Lämmle
1949 Ingeschreven in het handelsregister
1950 Lidmaatschap van de VSS (Verband Schweizerischer Schmieröl-importeure = Vereniging van Zwitserse smeerolie importeurs)
Directie Panolin Zwitserland Christian Lämmle (verkoop en marketing)
Patrick Lämmle (export en technologie)
Kwaliteitsmanagement ISO 9001 (SwissTS/TüV) gecertificeerd
Milieu management ISO 14001 (SwissTS/TüV) gecertificeerd

Panolin Hoofdkantoor Zwitserland

PANOLIN AG is een onafhankelijke bedrijf, actief over de gehele wereld. De kantoren staan in de omgeving van Zurich, en deze zijn 100 % in het bezit van de gebroeders Lämmle.

Swiss TS Tuv